Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

onsdag den 6. juli 2011

Hvilken busk er dette ?

Update: 
Tak til alle der har prøvet at hjælpe med forslag eller med opmuntring til at søge videre.
Jeg har hygget mig her fredag aften med at surfe rundt og checke på nettet og det var Vivik der var tættest på viste det sig! 
Det var ikke en Stjernetop Deutzia Crenata men det kunne meget vel være en Stjernetop Deutzia Pulchra, da den bliver 2,5 m høj og 2 m bred.
Jeg kan ikke finde noget om den på danske sites eller webshops, men man kan se den beskrevet her på en engelsk webshop, som desværre ikke sender udenfor u.k.:Denne busk står i sommerhushaven fra gammel tid - den står i et af de vilde hjørner og den er lige ved 3-4 meter høj. Det kan være at det er over normalhøjde, da buske og træer strækker sig efter lyset i de vilde hjørner.


Blomsterne er som I kan se på nærbilledet klokkeformede, hvide og sidder i store klaser.Jeg synes den kan minde lidt om uægte jasmin i bladene - men blomsternes facon passer ikke til det jeg har søgt og fundet på  nettet om uægte jasmin.


Er der nogen af jer der kender busken ?

Jeg tror jeg vil prøve at tage stiklinger af den og se om jeg kan skaffe mig en ekstra busk på den måde - ligesom jeg gjorde med min røde Weigelia.

13 kommentarer:

 1. Hej Berit
  Jeg har ingen anelse om, hvad det er for en busk, men den er da vældig sød :-)
  Held og lykke med opklaringsarbejdet.
  Kh. Signe

  SvarSlet
 2. Har aldrig set den før, men den er super flot:) Anne Gine

  SvarSlet
 3. Jeg kan desværre heller ikke hjælpe med detektiv-arbejdet. Men den er rigtig sød, så kan da godt forstå, at du gerne vil have flere af den :-)

  SvarSlet
 4. Ja den ligner en uægte jasmin, men jeg kan godt se på blomsterne, at det er det ikke. Har den duft?

  SvarSlet
 5. jeg vover det ene øje, det ligner en perlebusk, jeg har en noget lignende men med fyldte blomster.
  Det er spændende om dette kan sendes af sted, jeg plejer at ha problemer med det.
  kh Gunvor

  SvarSlet
 6. Sødeste Berit.....hvor er den ualmindelig smuk......men hvad den hedder ved jeg desværre heller ikke - men mit bud er også noget i den skønne Jasmin familie :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 7. Jeg har heller ingen anelse om, hvad det er ud over noget med jasmin ;-)
  Men smuk er den.

  SvarSlet
 8. Smuk er din busk, men jeg er desværre heller ikke til nogen hjælp. Jeg har dog to uægte jasminbuske i min have og jeg synes ikke den ligner dem hverken i bladene eller blomsterne, men der findes sikkert flere forskellige arter.

  Held og lykke med det videre detektivarbejde.
  Mange hilsner Mette

  SvarSlet
 9. Väldigt vacker buske!! Tyvärr vet jag inte namnet, men jag kommer med spänning att titta in igen för att se om någon vet. Jag tittade i min bok om buskar, och jag tänkte föreslå att det är en vit Weigela, men den är det förstås inte.

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
 10. Googla på Weigela middendorffiana. Tror det kan vara den.
  /Ruben

  SvarSlet
 11. Er blevet meget nysgerrig efter at høre, hvad det er for en busk.

  Har også tænkt på, om det kunne være en eller anden weigela/klokkebusk, men syntes ikke rigtigt blomsterne ligner.

  Jeg hælder mere til, at det måske er en eller anden Stjernetop/Deutzia (crenata), uden dog at være sikker, da disse buske ikke plejer at blive helt så høje, som det du beskriver.
  De foretrækker en solrig vokseplads, men er ellers nøjsomme og tørketålende planter, hvilket godt kunne passe med en sommerhusgrund.

  SvarSlet
 12. En smuk busk også uden navn :-) Jeg kan desværre heller ikke hjælpe.
  Du spurgte til klokken otte blomsten på min blog og du har ret i, at det også er den der hedder natlys. Det er en ganske fascinerende blomst som har sit navn fordi den springer ud kl. otte (sommertid kl. ni). Den åbner sine blomster, så man kan se, hvordan den springer ud i løbet af ganske kort tid.
  Den kan jeg godt forstå, at du gerne vil have nogle frø af. Jeg kan sende dig nogle frø, men jeg ved, at jeg glemmer det, når det er tid, så hvis du er interesseret, så smid lige en besked, når det er tid, så sender jeg gerne :-)

  SvarSlet
 13. Tak til alle der har prøvet at hjælpe med et forslag eller med opmuntring til at søge videre.
  Jeg har hygget mig her fredag aften med at surfe rundt og checke på nettet... den var svær at finde!
  Det var Vivik der var tættest på viste det sig! Det var ikke en Stjernetop Deutzia Crenata, men det kunne meget vel være en Stjernetop Deutzia Pulchra, da den bliver 2,5 m høj og 2 m bred.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg