Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

onsdag den 20. juli 2011

Drama-queen


Se lige et dramatisk skue når man kommer tæt på denne solsikke.

Jeg aner ikke hvad det skal ende med, da det er nogen "bonus-frø" jeg fik fra Stig med bloggen Haver&Planter.

De havde navnet "Red Rubin" med sig og det har jeg prøvet at google uden det helt store held - kan det mon være Red Sun han egentlig mente ?


Jeg har aldrig før haft solsikker, så jeg har skulle gøre mig helt nye erfaringer her - blandt andet skulle jeg hilse fra alle sneglene her i haven og sige at disse solsikker er "lækker-lækker" - men jeg fik dog reddet nogen af dem.


Jeg har som sædvanligt ikke helt gennemtænkt hvor jeg fik dem placeret, så det blev  "midt for, til højre" i det nyeste bed jeg har etableret.
Højden på de 5 planter er ikke så god lige der, men jeg har ikke nænnet at flytte dem og forsinke dem i udviklingen.

Jeg slæber i øvrigt hver dag nogen runde flade sten op fra stranden, så der efterhånden vil blive nok til en pæn slynget luge-sti i bedet.
7 kommentarer:

 1. Ja, den ser dramatisk ud. Det bliver spændende at se solsikken, når den springer ud - men det kan da kun blive godt, sådan som det tyder nu :-)

  Det lyder godt med strandsten til en luge-sti - det må passe rigtig godt til en sommerhushave. God arbejdslyst :-)

  SvarSlet
 2. Solsikker er sådan en rigtig gammeldags sommer-have plante. Jeg har den altid et eller andet sted i haven. I år har jeg sået nogle hvide/grønne, som jeg er ret spændt på. Men det varer vist lidt, før jeg kan fremvise en i blomst ;-)

  SvarSlet
 3. Det bliver spændende at se solsikkerne, når de springer ud. De ser kraftige ud.
  Jeg synes det ser fint ud i bedet, og det er en genial idé at bruge flade strandsten til luge-sti, når du kan finde dem så nemt. Jeg har også trædefliser og træde-stier alle vegne, og det gør det meget nemmere at 'servicere' i bedet :-) Er det ikke det Claus Dalby kalder dem, service-stier :-)

  SvarSlet
 4. Vidste man ikke, at de var en plante, så kunne man godt blive lidt nervøs over det "uhyre" af en knop at være. Den er anderledes, men jeg er helt sikker på, at den udvikler sig til en smuk svane.
  Det er en rigtig god idé med strandstenene i sommerhushaven.

  Ha' en dejlig dag.

  SvarSlet
 5. Ja den ser fantastisk ud når man kikker nærmere. Det er ikke sikkert at den skal blive så høj, og jeg synes at det er en fordel når den står som solitær plante så vælter den ikke så nemt som hvis den var meterhøj. Ja sneglene er glade for solsikker der ser jeg også her i mit hvid-gule bed, hvor jeg havde sået virkelig mange.

  SvarSlet
 6. Lækkert dramatisk billede :-)

  Og spændende hvordan den kommer til at se ud.

  Jeg har også sået solsikker, men de er ikke så langt endnu.

  SvarSlet
 7. Glæder mig til at se dronningen når hun åbenbarer sit skønne indre :0)

  Jeg har nogle børn der godt kunne hjælpe med stenene.....alt hvad der er rundt, glat og "blødt" hvis man kan sige det om sten bliver samlet op og puttet i bukselommer, jakkelommer med mere ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg