Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

torsdag den 21. oktober 2010

Hokkaido Græskar - hvad gik galt ?

I mit ny drivhus skulle jeg for første gang prøve at dyrke tomater og agurker.
Da jeg var på planteskolen for at vælge planter, så så jeg en Hokkaido græskarplante. Den røg også ned i kurven, for der var jo en ledig plads ved siden af tomatplanten i kappilærkassen.
Hokkaidoen har vokset rigtig fint med mange meter lange grene og satte mange blomster - men det eneste jeg fik ud af det var nogen små gule græskar, der kun blev 3 cm i diameter.
Kan nogen hjælpe mig ?  Hvad gik galt ?

4 kommentarer:

 1. Hej Berit

  Græskar sætter nogle meget lange grene (som du skriver) og de sætter så igen nogle flotte blomster, der gerne skulle blive til græskar. Der kan være mange græskar undervejs på en gren - og her må man, hvis man ønsker store græskar, fjerne alle på nær det sundeste. Således vil al næringen gå til væksten af det ene græskar der tilbage på stænglen.

  Det er den mest åbenlyse grund til at det kan være gået galt, men andre årsager kan være at 1) ikke gødning nok 2) Plantet ud for sent/tidligt 3) For varmt i drivhuset. Men jeg tror helt bestemt det er den første forklaring.

  Græskar er nemme planter, hvis jorden er god og der er varmt - så selve det at få græskar er ikke problemet og størrelsen må så bero på at du "nipper" de små af.

  Håber det bliver en hjælp for dig ;-)

  Mvh Stig fra Haver og Planter .com

  SvarSlet
  Svar
  1. Hokaido dyrkes på friland - ikke i drivhus.
   Lars Holt

   Slet
 2. Hokkaido har både han og hun blomster på samme plante - hunnen er kendetegnet ved at hun har en lille rund kugle under sig - det ligner en lille mini holkaido, men det er i virkeligheden kun potentiale: for at den lille kugle rent faktisk udvikler sig til et græskar/ squash er det nødvendigt at hunnen befrugtes. Dette gør insekter ved at flyve fra han blomsten til hunblomsten og derved afsætte pollen. Dyrker du den i drivhus er du selv nødt til at bestøve hun blomsterne f Eks med en lille pensel eller ved ah plukke en hanblomst og berøre hunnens 'dele' med hannens lille 'del' ha ha ;-) vær opmærksom på at det er helt normalt at han blomsterne dukker op en til to uger før de første hunblomster og at han blomsten ofte kun har pollen i under en dag. Det optimale vil være at tjekke din plante dagligt, så tidligt om morgenen om muligt- tjekke at hannen har pollen (det kan du se ved at tjekke om du får gult støv på fingeren ved at berøre han blomsten indeni) også udføre bestøvningen der. Der er omtrent 5-10 han blomster pr hun. Hvis hunnen er befrugtet vil den lille frugt begynde at hæve- en holkaido kan skilt bære dig omkring 7 gode frugter - så lad endelig være med at skære nogle væk. Held og lykke med det :) anna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din forklaring - så ved jeg hvad jeg skal gøre i et nyt forsøg og fik opklaret hvad der gik galt i første forsøg.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg