Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

fredag den 19. juni 2015

Tilfældige naboer


Når jeg laver nye bede har jeg en overordnet idé om hvad farvetemaet skal være - men når jeg står med en sending planter, så bliver det ikke altid så gennemtænkt med placering, højder og farver.

Her har min gamle pink sporebaldrian fået en flødehvid fingerbøl som bagbo - måske skulle placeringen være omvendt ? 

Jeg må lige se om den fingerbøl får lidt mere højde ellers kommer den på efterårets flytteliste - for måske kan jeg få fingerbøl til at overleve, hvis den bliver klippet ned straks når den er afblomstret.
Jeg har allerede mange tegninger over flytteprojekter og notater i mit kladdehæfte.På billedet herunder er der så sket noget meget fint med kontrasten mellem de limegrønne blade på den knap udsprungne syriske rose og de blålilla sibiriske iris. 


De første blomster på den lysegule scabiose er sprunget ud i sidste weekend. Planterne, som jeg har rigtig mange af, får efterhånden meget lange stængler og står og duver over bedet.
Den selvsår sig ret meget, men det er nemt at genkende frøplanterne om foråret og evt. flytte lidt rundt med dem.


8 kommentarer:

 1. Hej Berit Jeg tror, at vi er mange der ivrigt flytter rundt, sådan er det med levende ting, de udvikler sig nogen gange anderledes end forventet. ;-). Dine Fingerbøl er sørme flotte, men som regel kommer de ikke året efter de har blomstret, da det er en 2 årig plante. Medmindre den findes som staude, det har jeg ikke lige set. Men den 2 årlige sætter milliarder af frø så nye planter kommer til og dermed sikrer blomstring. Man kan også selv tage frøene og så dem om efteråret. De skal helst stå ude og have kulde for at kunne spire.
  Dine iris og det limegule ser superflot ud sammen og jeg er vild med din skabiose. De er så flotte men jeg har ikke haft held med dem endnu. God weekend. Kh Tina

  SvarSlet
 2. Ja scabiosen frøsår sig meget, men det gør digitalis da også, måske er du for hurtig til at klippe dem ned i stedet, jeg har frygteligt mange frøplanter af dem. Jeg har også sået dem, jeg troede godt nok, at det var rørblomst Penstemon Raven, så jeg var stolt, da de spirede. Jeg må sige, jeg blev lidt skuffet, da det var ene digitalis :) Sådan kan det gå.

  SvarSlet
 3. Det kan nemt lade sig gøre, at få sat noget lidt forkert, men heldigvis kan man jo bare flytte rundt. Det er det dejlige ved stauder. Flot sammensætning mellem iris og syrisk rose.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Bedstemorshave.

  SvarSlet
 4. Hej Berit Ja, det er det,
  som er det sjove ved at holde have. Man kan planlægge nok så meget, men naturen bestemmer i sidste ende, og hvis alt blev ligesom man havde planlagt og forestillet sig, så ville det nok også blive lidt kedeligt. Jeg har også mange planter, som jeg finder ud af, at det vil være bedre at flytte, men jeg er ikke god til at huske det, når tiden til det kommer. Måske skal jeg blive bedre til at gøre de notater, ligesom du gør:-)
  Hvor er den syriske rose og den blå Iris dog smukke sammen
  Kh Bente

  SvarSlet
 5. Hej Berit

  Det er jo det fantastiske, her er ingen facitliste, bare din personlige smag.

  Jeg har samme erfaring som dig med at "mishandle" Digitalis - De er jo sjældent helt frøkonstante - så det kan være super at få et tredie eller fjerde år ud af dem - Ved flytning ser jeg ofte nye (identiske) sideplanter, som måske ikke kommer året efter, men bruger et år på at få den rigtige kraft!

  Ha en dejlig solskinsdag!

  SvarSlet
 6. Her er mærkelig sammensætninger et spændende indslag i haven :o) for at holde styr på det så er jeg nu begyndt sådan nogenlunde at plante i farver der klæder hinanden :o)
  Akelejerne er en af dem der er sværest at styre, de store kvæler de mindre. Heldigvis er det meste jo til at rykke rundt med så det kommer til at se nogenlunde ud :o)
  Jeg syntes nu at det ser flot ud med dine digitalis.
  Rigtig dejlig dag til dig
  Kh Linda

  SvarSlet
 7. Det ser supergodt ud. Især det blå og gule sammen.

  SvarSlet
 8. Hej Berit.Smukke blomster du viser......................og dine iris og den syriske rose ser bare godt ud sammen.
  Men hvor er det godt at vi kan flytte rundt på vores planter hvis vi ikke er tilfredse.
  Og digitalis er bare et must i vores haver.
  God aften knus Jette

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg