Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

søndag den 2. december 2012

De sidste æbler fra haven spises i dag


Nu skræller jeg de sidste tre Elstar æbler - de har ligget på en bakke ude på den kølige bagtrappe sammen med alle de andre æbler af samme sort, som vi plukkede sidste gang vi var i sommerhuset i slutningen af oktober.
Vi har så kun spist æbler af egen høst siden vi startede på Discovery midt i august og det kun på disse to slags æbler. Om et par år håber vi at kunne supplere lageret af æbler til sidst fra vores nye lille Pigeon-æbletræ.

Elstar - foto fra august 2012


Der var dog ikke koldt nok på bagtrappen til at Elstar æblerne helt kunne holde på saftspændingen, men de har været forbavsende lækre at spise skrællede, selvom de var lidt "svampede" at føle på før skrælningen.
Til næste år vil jeg prøve med et endnu køligere opbevaringssted - f.eks på loftet.


Status på "Kampen mod orm i æbler":

Jeg har generelt haft mere succes med æblehøsten i år end de to foregående år.
I sæson 2010 og 2011 var Discovery æblerne hårdt ramt af orm ( som er larver af Æbleviklermøllet) og befrugtningen af Elstar slog fejl eller frosten ødelagde blomsterne.

Efter at have brugt Æbleviklermølfælder, så har vi fået begrænset det, så cirka halvdelen af høsten i år af Discovery ikke var ormstukken. Læs evt. tidligere indlæg her.7 kommentarer:

 1. Hvor dejligt at se billeder med grønne blade! - Efter at alle vi andre har frådset i snebilleder hele dagen, trænger man til noget grønt :-)

  SvarSlet
 2. Uha ja det er skønt med egen avl af æbler. Vi har heller ikke brugt købeæbler endnu. Men da jeg ikke har pigeoner har jeg indkøbt en bakke. De hører julen til, men de står på et køligt sted og venter lidt endnu med at komme ind i varmen. Godt du fik bugt med æbleviklermøllet. Vi har meget få orm i vores æbler, men jeg har da skrevet mig bag øret, at der er en kur, hvis......!

  SvarSlet
 3. Hvor er det dejligt at I har haft egne æbler så længe. Jeg vil forsøge mig med æbleviklerfælden til næste år og så håber jeg at min oprustning af fodring af fugle også kan holde larverne væk.

  SvarSlet
 4. Elstar er et fantastisk æble, mine blev nu ikke så store i år, men de smager godt alligevel. Det bedste ved Elstar er, at de kan købes i butikkerne langt hen i foråret. Hos os er der stadig Ingrid Marie tilbage i træet, det er silkehalerne rigtig glade for.

  SvarSlet
 5. Der er ikke noget som et æble af egen avl, smagen er så meget bedre end mange købeæbler.Da jeg som gulvmontør kørte meget rundt så jeg desværre tit at de flotteste æbler bare lå under træerne, uden at blive spist, sikkent et spild!!

  SvarSlet
 6. Der er nu ikke noget skønnere end frugt af egen avl. Havde jeg plads, skulle jeg have en hel park med træer.

  Ha' nu en dejlig aften :)

  SvarSlet
 7. .....mmmm smagen af sommer i december - skønt at sætte tænderne i et æble af egen høst. MUMS.

  Dejlig december til dig og dine
  Knus Dorthe

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg