Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

onsdag den 30. december 2015

De bedste stauder denne sæson

Jeg kan ikke vælge én årets bedste staude i Irishaven - så det bliver årets tre bedste stauder.
 
Den første staude jeg har valgt er Rasleblomst Catananche - den har over de sidste par år bevist sin hårdførhed og en lang blomstringsperiode.
 
Den er rigtig blålilla i virkeligheden (lidt svært at få den rigtige nuance frem i billederne) og den passer derfor ind i alle farvetemaer i min have - så nu har jeg delt moderplanten i mange dele og fordelt dem i alle havens bede. 
 


Der må jo næsten en Iris Sibirica ind blandt de tre bedste stauder. Jeg har mange Iris Sibirica og de er meget forskellige i højde, drøjde, farve og blomstringstidspunkt, så deres blomstringsperiode er lang samlet set fra sidst i maj og helt til starten af juli.
Min seneste "samlermani" er Iris Sib. i rødlilla farver - jeg har kun to og det er da alt for lidt. Jeg har nu købt tre forskellige nye og plantet dem i august måned og de vil forhåbentlig blomstre allerede næste sommer.


Herover er det den rødlilla Iris Sibirica Sweet Surrender - den har ikke noget gult synligt, så her kan de gul-forskrækkede også være med.


 
Kaukasisk Scabiose har jeg gennem flere år haft problemer med at få gang i, selvom den vist har ry for at være en nem staude. Først i denne sæson har jeg fået den til at trives hos mig og den var en positiv overraskelse .......og så har jeg jo set at der findes en endnu mørkere blålilla variant og den skal jeg da vist også have et par eksemplarer af.
På billeder kan I også se at den har meget flotte runde frøstande og sidst i oktober har jeg høstet frøene i håb om at kunne få endnu flere planter.

Jeg glæder mig til snart at skulle i gang med lidt frøsåning indendørs - hvad skal man da ellers bruge sine vindueskarme til ?


Godt Nytår til alle der læser med her på min blog!

Hilsener fra Berit
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg