Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

fredag den 19. juni 2015

Tilfældige naboer


Når jeg laver nye bede har jeg en overordnet idé om hvad farvetemaet skal være - men når jeg står med en sending planter, så bliver det ikke altid så gennemtænkt med placering, højder og farver.

Her har min gamle pink sporebaldrian fået en flødehvid fingerbøl som bagbo - måske skulle placeringen være omvendt ? 

Jeg må lige se om den fingerbøl får lidt mere højde ellers kommer den på efterårets flytteliste - for måske kan jeg få fingerbøl til at overleve, hvis den bliver klippet ned straks når den er afblomstret.
Jeg har allerede mange tegninger over flytteprojekter og notater i mit kladdehæfte.



På billedet herunder er der så sket noget meget fint med kontrasten mellem de limegrønne blade på den knap udsprungne syriske rose og de blålilla sibiriske iris. 


De første blomster på den lysegule scabiose er sprunget ud i sidste weekend. Planterne, som jeg har rigtig mange af, får efterhånden meget lange stængler og står og duver over bedet.
Den selvsår sig ret meget, men det er nemt at genkende frøplanterne om foråret og evt. flytte lidt rundt med dem.


tirsdag den 9. juni 2015

Terrassebedet bliver bedre og bedre

Dette bed som er det solrigeste staudebed har været en udfordring for mig, da det gerne skulle kunne overleve uden vanding i hverdagene selv i hedebølgeperioder.


Nu har jeg fået testet forskellige stauder og fundet en del der kan "klare mosten" og fået flyttet rundt på placering af dem så det ser lidt harmonisk ud, men der er stadig plads til forbedring.

Herover er det fra venstre den høje hvide iris sib. Tunkhannock, den spinkle iris sib. Wealden Skies fra sidste indlæg - to blålilla staudesalvier og den bagerste ved jeg hedder Salvia Nemrosa Caradonna. Den er så pæn også når den visner da blomsterstilken er bordeauxfarvet - jeg har en stor gruppe af dem et andet stede i bedet hvor de blomsterer lidt senere. Forrest er det Iris sib. Soft Blue.

Her er så næsten hele bedet ....den venstre del....et "hul" ind til gården hvor hegnet  er væltet og ikke fornyet endnu. Det grimme gamle vandskadede skur i baggrunden skal forhåbentlig snart udskiftes.


Her så den højre del af bedet ..... med et af de to hegnsmoduler der skal monteres snarest for at dække af til gården.


Til sidst et kig på langs af bedet fra den lilla ende - her står der en lyslilla iris sib. som jeg mener må være 'Rikugi Sakura' - jeg fik den uden navneskilt fra en anden haveejer. Den holder alle kronblade på et og samme vandrette niveau og ser meget anderledes ud end alle de andre iris sib. i haven.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg