Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

lørdag den 30. marts 2013

Have-TV mens vi venter på bedre vejr


Lige nu har jeg tjekket op på at alle links virker til mine tips til have-TV .

Du finder en fane øverst her på bloggen med div. links til have-TV og gode Youtube videoer

God fornøjelse


...Og så ikke et indlæg uden billed  - det bliver denne lille vilde staude som jeg glæder mig til at gense hvert eneste år.


Bemærk de fine todelte kronblade - Stor Fladstjerne (Stellaria holostea)


 
Her er link til et af mine tidligere indlæg - klik her



tirsdag den 26. marts 2013

Min havetaske


Inspireret af HAVEFOLKETS indlæg "Vis mig din dametaske", så måtte jeg lige en tur i billedarkivet og se om der var nogen billeder hvor man kunne se min havetaske.

I kommentar på Havefolket skriver jeg:

Min tro følgesvend er en gammel havetaske fra Silvan - hvor bunden er ca 30x15cm. Den har 8 udvendige lommer, hvilket kan fremme ordenen en smule. Den er dog ved at være for lille til alt det jeg gerne vil have med rundt. Så jeg kunne godt drømme om den ultimative havekurv med indvendigt foer med rigtig mange lommer hele vejen rundt og et par rumdelere og ca. dobbelt så stor som min lille havetaske.
Jeg spreder også mine redskaber over haven og har sat rød eller gul tape på dem for bedre at kunne finde dem igen(det er ikke så pænt, men det virker efter hensigten).
Mit nyeste yndlingsredskab er min hånd-cirkelhakke.


 
En anden tro følgesvend i haven er min hvide badeværelse-skammel, som har tilpas højde til at jeg kan sidde og luge med min cirkelhakke. Det med at sidde på hug er jeg ikke længere så god til i mere end 1 min.
 
Billederne er fra en brændende varm sommerdag, hvor jeg absolut skulle ordne et bed i solen, før vi skulle hjem til byen igen. Så gode råd var dyre, men jeg fandt en gammel parasol som var gået i stykker og den kunne genbruges som solskærm. Parasolfoden er for tung at slæbe rundt på.
 
 
 



lørdag den 23. marts 2013

Jeg har "læserbrev" i Søren Ryge´s brevkasse


Vi holder Politiken i weekenden og lørdagstillægget LØRDAGS LIV er min favoritsektion og der er de sidste sider Søren Ryges brevkasse. Den læses altid med stor fornøjelse.

Sidste lørdag var der et indlæg om bekæmpelse af snegle og problemet med at sneglegift også tog livet af vinbjergsneglene.

Jeg mailede straks et indlæg til Søren Ryge med min løsning på det:

 
Hvis man har en sommerhusgrund som kun besøges i weekender, så har man ikke mulighed for den daglige bekæmpelse, som kan være nødvendig ved stor invasion af dræbersnegle.

På vores sommerhusgrund på ca 1700 kvadratmeter må alle midler derfor tages i brug til bekæmpelse, for at holde antallet nede på et acceptabelt niveau.


Indsamling/aflivning, ølfælder og sneglegift er i spil og vores vinbjergsnegle beskyttes ved at sneglegiften lægges i små pavillioner( bund/tag med lille afstand) hvor de ikke kan komme ind. Hvis jeg ikke har pavillioner nok, så lægger jeg sneglegiften i en åben mælkekarton af typen med skruelåg - skruelågsåbningen kan vinbjergsneglen ikke komme ind ad.






    fredag den 22. marts 2013

    Signe så den i min have i sommers


    Og til blogkaffen i sidste weekend spurgte hun mig :  "hvad var det for een, den der søde hvide staude du havde i skyggedelen af mormorbedet - den der hvide astersagtige! ".

    Hmmm...tænke-tænke...hvad kunne det nu være for een - og så kunne jeg pludselig se den for mig, men hvad var det nu den hed?

    Godt jeg har mit billedarkiv - så jeg søgte på hvid og så på alle sensommerbillederne og der var den:

    Smalbladet asters - Skovasters

    Aster divaricatus

     
     
    Den kan trives i både tør og fugtig halvskygge..og alt der i mellem.
     
     
     
     
     
     
     
     

    søndag den 17. marts 2013

    Høstanemonen breder sig


    Til blogkaffen i dag blev der spurgt om den almindelige høstanemone kunne vokse sammen med andre stauder og bunddækkeplanter.

    Jeg tillod mig af fraråde det, da den breder sig aggresivt og bladmassen bliver meget stor og tæt, hvilket man kan se på billedet herunder.
    Efter min mening, egner denne gamle variant af høstanenmonen sig bedst til at have sit eget bed hvor man slår græs rundt om den.

    Jeg ved ikke hvordan de nyere lyserøde hybrider har det med at sprede sig ?

    De hvide varianter er ikke så aggressive, så vidt jeg har forstået det.



    Hvis man alligevel gerne vil have den i bedet - så kan man måske forsøge sig med at plante den i en bundløs malerspand. Jeg har ikke afprøvet dette trick, men det kan vel begrænse spredningen.

    Er der nogen der har afprøvet det ?

    Det var jo for øvrigt et rigtig hyggeligt blogtræf i dag - jeg tænker at der dukker lidt billeder op fra arrangementet på nogen af de andre blogge.


    søndag den 10. marts 2013

    Den gule trend - husk engblomme

    Der skrives meget om at gul bliver den nye farvetrend i haven og så vil jeg da lige minde alle om den gode gamle mormorstaude Engblomme Trollius europaeus. Den er meget nem at få til at trives i almindelig havejord i vandrende sol/skygge.


    Jeg har i maj engblommer i forskellige gule og orange nuancer. Jeg har ikke navn på dem, men det er nemt at finde forskellige varianter på planteskoler og på nettet.

     
    Herover er Engblomme i selskab med lysegul Ranunkel Ranunculuc sulphureus, blålilla akelejer, bjergknopurter og spanske scillaer.
     
     
     


    Hvis engblomme klippes helt ned efter blomstring, så dannes der hurtigt en ny fin bladtue og der kan også komme en lille sen blomstring sidst på sommeren.
     
    Hvis man undlader at klippe engblomme ned så kommer der små fine kugleformede frøstande og det er en af de stauder der er nem at frøså. Hvis der er bar jord i bedene så selvsår den sig også gerne.



    - - - - - - - - - -  o o o - - - - - - - - - -
     

    Hvis man ikke er til det knaldgule, så er den lysegule Trollius Alabaster et godt bud til en mere afdæmpet farveskala.

     
     

    lørdag den 2. marts 2013

    Hvad var det nu jeg købte sidste år ?



    I mit billedarkiv fandt jeg i dag disse billeder fra et indkøb 19-05-2012 på den lokale planteskole.


    Jeg prøver som noget nyt, at huske på at få taget billeder af den enkelte plantepotte og skilt ved hvert nyt indkøb, for så har man både plantenavn og overblik over hvornår man har købt planten.
     
     
    Planteskilte har det i øvrigt med at "forsvinde" i bedene - og måske vil man på et senere tidspunkt gerne vide hvilken hybrid/variant man har købt og ikke kun artsnavnet.


    Jeg giver billederne etiketnavn "planteskilte" og så er det nemt lige at søge på det i min Picasa 3, når jeg lige skal finde navnet på f.eks en af mine Iris Sibirica hybrider.

    Jeg havde helt glemt at jeg havde købt en Tapurt Uvularia Grandiflora - så det var jo smart at jeg havde billederne her og nu glæder jeg mig til at gå på jagt i bedene og se hvor jeg har plantet den. Jeg har ikke nogen visuel oversigt for mine bede, så jeg ved ikke helt hvor jeg satte den.





     
     







    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Populære indlæg