Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

søndag den 30. december 2012

Årskavalkade 2012



Det har været dejligt at have tid her i juleferien til at se alle årets billeder igennem og det har mindet mig om alle de dejlige blomster og planter der blev en succes i Irishaven i 2012.

Min plan for 2013 bliver at få mere af det der allerede har vist sig at trives og lidt færre eksperimenter med nye planter.

Hvad er nu det ? - fornemmer jeg nogen der sidder og ler lidt og tænker..."ja, den er god med hende - det kommer vist ikke til at holde med den plan" ....... eller er det bare min egen realitetssans, som hvisker mig i øret, at jeg altid bliver fristet, når jeg ser en ny skøn plante.


Godt Nytår til alle mine læsere og blogvenner


 
 






 
 




 
 
 

 
 
 
 
 
 
Igen i år arrangerer Eva med bloggen Evigglade et fælles sted hvor man kan se haveblogs med Årskavalkader.

tirsdag den 25. december 2012

En blålilla skønhed - men hvad er navnet ?

I starten af oktober måned har jeg fotograferet denne smukke blomst i Kongens Have. Jeg fandt den i de store staudebede, som jeg ofte lige kigger forbi på vej hjem fra arbejde.

Er der nogen der kan hjælpe mig med navnet på den ?



Er det mon en staude eller er det en et-årig der har gjort stauderne selskab. Jeg har nu aldrig bemærket nogen sommerblomster i disse traditionelle staudebede - det vil jo også være lidt selvmodsigende.

Update - Marit fra den norske haveblog Marits Hagedagbok har genkendt blomsten:

Det er en ettårig blomst som heter Salpiglossis sinuata Kew Blue. Thompson & Morgan selger frø av den.



Samlet set kan staudebedene i Kongens Have virke farvekaotiske til tider og fra bestemte vinkler - men hvis man nyder dem "i små stykker", så er der nogen fantastiske oplevelser og god inspiration at tage med hjem til egen have.

Den skønne blålilla blomst stod rigtig flot der sidst på sæsonen sammen med Perovskia - Russisk salvie og den lave perlekurv.




Jeg kunne godt bruge nogen flere blålilla stauder i mine bede sidst på sæsonen , så jeg håber at denne blomst kunne være et godt bud på det.


mandag den 24. december 2012

God Jul

Nu er der en lille pause i juleforberedelserne, så jeg lige kan få tid til at komme til computeren og sende jer en julehilsen.

God jul til alle læsere og blogvenner


søndag den 2. december 2012

De sidste æbler fra haven spises i dag


Nu skræller jeg de sidste tre Elstar æbler - de har ligget på en bakke ude på den kølige bagtrappe sammen med alle de andre æbler af samme sort, som vi plukkede sidste gang vi var i sommerhuset i slutningen af oktober.
Vi har så kun spist æbler af egen høst siden vi startede på Discovery midt i august og det kun på disse to slags æbler. Om et par år håber vi at kunne supplere lageret af æbler til sidst fra vores nye lille Pigeon-æbletræ.

Elstar - foto fra august 2012


Der var dog ikke koldt nok på bagtrappen til at Elstar æblerne helt kunne holde på saftspændingen, men de har været forbavsende lækre at spise skrællede, selvom de var lidt "svampede" at føle på før skrælningen.
Til næste år vil jeg prøve med et endnu køligere opbevaringssted - f.eks på loftet.


Status på "Kampen mod orm i æbler":

Jeg har generelt haft mere succes med æblehøsten i år end de to foregående år.
I sæson 2010 og 2011 var Discovery æblerne hårdt ramt af orm ( som er larver af Æbleviklermøllet) og befrugtningen af Elstar slog fejl eller frosten ødelagde blomsterne.

Efter at have brugt Æbleviklermølfælder, så har vi fået begrænset det, så cirka halvdelen af høsten i år af Discovery ikke var ormstukken. Læs evt. tidligere indlæg her.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg