Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

Her har jeg blogget siden 2010 - se i gamle indlæg for inspiration

søndag den 27. november 2011

Sidste besøg i sommerhushaven......



.....før jul.

Hvor var det en god beslutning at vi smuttede op til sommerhuset i går lørdag, da vejret var ret fint med lidt solskin og ikke for meget blæst og ikke i dag søndag hvor vejret vist er forfærdeligt over hele landet.


Jeg blev faktisk ret forbavset over at jeg deroppe på Nordsjællands kyst stadig kunne finde nogen få blomster i haven. Så kameraet kom lige op af tasken for nok sidste gang deroppe i år.


Jeg havde stadig nogen børnehaveplanter der stod i potte  og et par flytte projekter der også stod i potte og dem fik jeg lige sat i jorden, så jeg forhåbentlig kan bruge dem til næste år i bedene.

.


torsdag den 24. november 2011

Jeg fandt opmuntring

I dag da jeg kom hjem fra arbejde og indkøb, følte jeg mig så træt og vintergrå indeni - bare tanken om at skulle i gang med madlavning og tøjvask var uoverkommelig. 

Haven i Hune

Så jeg tænkte at jeg måtte finde min dvd med Haven i Hune for at få lidt opmuntring, men den var i midlertid ikke at finde nogen steder i stuen. Mon ikke den ligger oppe i sommerhuset. Jeg ville se Haven i Hune - og så søgte jeg på nettet og fandt dette sted, som I måske også har lyst til at besøge :

http://itunes.apple.com/dk/podcast/haven-i-hune/id446353782



Da jeg i forvejen havde Itunes installeret på min PC til musik - så var det let at få Haven i Hune ind i stuen og op på skærmen. ( Jeg har en helt almindelige PC - ikke noget med Apple )

Med kaffe, kage, Haven i Hune og lidt af mine egne sommer-sol fotos, så er humøret steget adskillige grader her mig - så familien får vist også aftensmad i dag, alligevel.








søndag den 20. november 2011

Passion

Her i haveblogland er man ikke i tvivl om at der er passion for blomster - men verden er jo mangfoldig og ligeså er mængden af andre passioner.

Jeg har en dejlig veninde Stine, som har en stor passion - Scrapping. Hun samler på materialer til scrapping og udtænker hele tiden nye projekter, som kan scrappes. Hun underviser i scrapping på kurser, hun blogger om scrapping og hun har et helt værksted i sin kælder kun til scrapping.


Hun har med stort talent og omtanke lavet den skønneste værtindegave til mig - en scrappet have-gemmebog. Jeg har nemt til tårer og det fornægtede sig ikke her - jeg var rørt over denne gave.


Min veninde forstår min passion for blomster langt hen ad vejen, da hun selv har en stor skøn have, som hun også går rigtig meget op i at passe. Hun er også en god fotograf, så jeg har prøvet at lokke hende til at haveblogge - men det er der bare ikke tid til i hendes liv, siger hun.


Bogen er så fin at jeg næsten ikke nænner at bruge den - foreløbig står den til pynt.

torsdag den 17. november 2011

Man skal huske.........



Jeg laver dette indlæg, da jeg er usikker på om alle andre havebloggere får checket kommentar-fanen jævnligt eller om de kun ser på kommentarer på de to sidste indlæg.

Nu hvor der ikke er så meget at lave i haverne så har mange til gengæld sikkert lidt mere tid til computeren og andre gøremål. Jeg skal de næste måneder rundt og kigge/læse og lægge kommentarer på alle de andre haveblogs.


Man kan jo være så heldig at flere læsere får tid til at se på gamle indlæg og lægger en kommentar eller et spørgsmål og så er det jo en god idé at checke kommentar-fanen så man ikke går glip af en hilsen.

Når man selv lægger en kommentar med spørgsmål - så kan man abonnere på kommentarer til indlægget.



Jeg har også et ønske til mange af de andre haveblogs - det ville være en super service hvis I gav mulighed for at søge i jeres blogindlæg. Det er let at installere den under "design" og "Tilføj en Gadget" - vælg "Søgefelt". Så kan jeg og andre læsere søge på vores favoritemner på jeres blogs.  På forhånd tak  !

tirsdag den 15. november 2011

Poser/ kuverter til frø


Hvad gør I andre, hvis I skal give nogen hjemmehøstede frø som gaver - bruger I hjemmelavede frøkuverter eller etiketter ?

Jeg er ikke særlig tilfreds med mine egne forsøg - så jeg håber, at der er nogen af jer andre havebloggere eller læsere, der vil dele ud jeres erfaringer med at lave kuverter eller etiketter. 


Jeg har her i mangel af bedre brugt et kaffefilter, en halv sylteetiket og en papirclips. Sylteetiketten har jeg fundet hos Dansukker og printet på et etiketark.

Jeg har også forsøgt med forskellige papirposer - selv slikposer er blevet inddraget til frøposer.



 Bolden er givet op - jeg håber på nogen inspirerende DIY indlæg ude i haveblogland.



søndag den 13. november 2011

Nye blomster til det orange bed

Jeg fik i dag gennemført en kort tur til sommerhushaven for bl.a. at få plantet en orange rose, som jeg har arvet fra min venindes have. Jeg tager chancen og planter den i mit nye orange bed og håber at rådyrene vil overse den i deres søgen på føde til foråret. 
I et andet bed fandt jeg en af årets frøplanter der lige nåede at blomstre for første gang - det er en orange Natlys. Den står og ser lidt forkølet ud her på billedet - bagefter klippede jeg den ned og flyttede den til det orange bed.


- og så får I lige er par af de bedste billeder fra turen. Liguster bær og den almindelige gule solhat - sidstnævnte er en af mine egne frøplanter.




mandag den 7. november 2011

Mit sommerhus

I kommentarerne til forrige indlæg bemærkede Signe at billedet af husgavlen og hegnet vist var det eneste hun havde set til mit sommerhus her på bloggen.

Signe har da helt ret i at huset ikke har sneget sig med på nogen af mine blog-billeder - ja, jeg har vist undgået det med linsen, da der oftest ligger skateboards, cykler, badedyr, rygsække, trøjer og andre farverige ting på terrassen.

Ved gennemgang af alle mine billeder fra de sidste 2 år, fandt jeg kun 2 hvor man kan se hele huset  og det er begge med huset set fra forsiden. Begge billeder har skæv horisont og det er nok derfor jeg ikke har publiceret dem før - men her er de så :



Det ene er set gennem en gang dejlige iris - billedet er taget af min pige på 13 år. 


Dette billed af huset er fra 2009. Gyngestativ og blomsterkumme til venstre for huset er fjernet og græs/ler-bjerget til højre for terrassen er også fjernet og et nyt bed er under etablering.

Forkanten på terrassen er malet sort efter at dette billed er taget og det ser ret godt ud synes jeg. Jeg havde set det i et eller andet blad og tog idéen til mig. 

Jeg må huske at tage et par billeder af huset fra de forskellige sider af haven til næste år ....( når der er ryddet op - hihi )



onsdag den 2. november 2011

Nyt æbletræ og større staudebed


Vi har gennem de sidste 3-4 år fældet stort set alle de 50 år gamle skovtræer på sommerhusgrunden - specielt har alle nåletræer måttet "ned med nakken", da en af nabogrundene havde skygge fra dem hele dagen.

Nu skal vi så plante lidt nye træer rundt omkring på de 1600 kvadratmeter, da der er blevet "lidt for åbent" for min smag.

Jeg startede for nogle år siden med at plante et Elstar æbletræ, da jeg synes at vi manglede et gemmeæble. I år fik jeg den første rigtige høst - ca 40 dejlige æbler. De har lige den dejlige friske syrlige smag jeg drømte om. 


Nyeste indkøb her i oktober 2011 er et lille Pigeon-æbletræ.  Det var min mand der fik lov at vælge denne gang og han er vild med dette lille traditionelle juleæble.




 

Nu har jeg lært at tage et billed af alle skiltene på stauder, buske og træer, som jeg køber . Så er de altid "ved hånden" i Picasa når jeg sidder her ved computeren. Jeg giver dem etiketnavn "planteskilt" og bruger det i søgefunktionen og så får jeg dem serveret samlet.

Det nye pigeon-æbletræ er plantet ude i græsplænen ved huset, men min seneste udvidelse af nærmeste bed skal nå hen til det - jeg er bare ikke helt færdig. På billedet herunder kan I se, at bedet nu svinger ud i græsplænen og alt i nederste højre hjørne skal også være staudebed. 


I kan også se mit "uperfekte hegn" bag bedet - planen er at det skal udskiftes, men gad vist hvornår vi får gjort det!

Jeg fremhæver det med hegnet fordi vi er nogen bloggere, der har snakket om, at vi helt naturligt viser at det pæneste i vores haver og så tror læserne måske at alt er mere checket end det er i virkeligheden.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Populære indlæg